Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna alternatywa dla sklepowych wafli, przekładanych masą orzechowo-kakaową i mleczną. Pyszne i na pewno zdrowsze od tych kupowanych dla dzieciaków.
Jak przygotować i z czym podać wątróbkę, aby smakowała wyśmienicie? Według na...
Odsłon: 1020
Super smaczna sałatka śledziowa z dodatkiem 3 składników: kukurydzy, cebuli i...
Odsłon: 43
W sezonie używam świeżego rabarbaru, ale zapewniam że rabarbar świetnie się m...
Odsłon: 102
Sałatka z różowego ryżu (ryż gotowany z buraczkiem) , biała rzepa ze zmielony...
Odsłon: 69
Jak przygotować i z czym podać wątróbkę, aby smakowała wyśmienicie? Według na...
Odsłon: 1020
Super smaczna sałatka śledziowa z dodatkiem 3 składników: kukurydzy, cebuli i...
Odsłon: 43
W sezonie używam świeżego rabarbaru, ale zapewniam że rabarbar świetnie się m...
Odsłon: 102
Sałatka z różowego ryżu (ryż gotowany z buraczkiem) , biała rzepa ze zmielony...
Odsłon: 69
Składniki
Masa mleczna- mleko gotuję z cukrem i odstawiam by wystygło. Masło ucieram na puch, dodaję po łyżce mleko w proszku, a następnie wlewam po łyżce mleko z cukrem. Masa orzechowo-kakaowa-orzechy prażę w piekarniku lub na suchej patelni, studzę i blenderem kruszę drobno.Masło ucieram na puch, dodaję starte orzechy, cukier puder, mleko w proszku i wszystko miksuję na gładką masę. Na końcu dodaję kakao i dokładnie mieszam. Pierwszy suchy wafel układam na desce, na to wykładam masę orzechowo-kakaową, przykrywam drugim suchym waflem, smaruję masą mleczną, wierch przykrywam trzecim waflem, obciążam deseczką i wstawiam do lodówki by masy stężały.