Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Knedle szpinakowe"
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5272
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 101
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5272
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 101
Składniki
Szpinak rozmrozić i odsączyć. Bułki pokroić w drobną kostkę, cebule i czosnek drobno posiekać. Bułki wymieszać z mąką. Ser zetrzeć na tarce. Na maśle zeszklić cebulę i czosnek, dodać szpinak, podsmażyć, doprawić solą i pieprzem, odłożyć, przestudzić.
Do bułek i mąki dodać szpinak, zieleninę, ser i jajka, wymieszać. Formować kuleczki i gotować na osolonym wrzątku ok. 15 minut. Wyjmować łyżką cedzakową. Podawać polane masłem, udekorowane pomidorkami.Źródło: Twoje Imperium