Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 562
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 33
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 68
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 30
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 329
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 562
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 33
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 68
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 30
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 329
Składniki
Jajka włóż do garnka, zalej wodą, gotuj ok. 10 minut. Ugotowane na twardo jajka odcedź, lekko przestudź, polewając zimną wodą i wytrzyj do sucha.
Każde jajko obij łyżeczką, tak by skorupka popękała, ale nie zdejmuj jej. Dodatkowo ponakłuwaj jajka igłą w kilku miejscach.
W garnku zagotuj 1 litr wody z dodatkiem soli i kminku. Kiedy całość zawrze, zmniejsz płomień i gotuj jeszcze 5 minut. Odstaw do wystudzenia. Jajka włóż do miseczki, zalej przygotowaną marynatą (powinny być całkowicie przykryte).
Miseczkę przykryj, wstaw do lodówki na 2-3 dni. W tym czasie jajeczka przejdą aromatem kminku, a białka zmienią kolor na beżowo-brązowy. Gotowe kminkowe jajeczka podawaj jako świąteczną przekąskę.
ok. 20 minut. Marynowanie jajek 2–3 dni . 1 porcja ok. 100 kcal.Źródło: Tina