Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kluski ziemniaczane z makiem i figami"
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 18
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 205
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 177
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 18
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 205
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 177
Składniki
Mak sparz, zmiel dwa razy. Bakalie posiekaj. Masło stop. Dodaj mak, bakalie, miód i kilka kropli oleju, wymieszaj. Podgrzej.
Kluski: zagnieć. Uformuj cienkie wałeczki, pokrój. Kluski włóż do wrzącej, osolonej wody, gotuj 5 min. Odcedź, przelej ciepłą wodą. Połącz z makiem.
Przepis przysłała Jolanta Główka z Chorzowa.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie