Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kluski z makiem i bakaliami"
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 104
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 148
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 32
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 133
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 104
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 148
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 32
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 133
Składniki
Mak sparz wrzątkiem na sicie, zmiel dwukrotnie. Miód rozpuść. Partiami wsypuj do niego mak i ucieraj, podgrzewając na małym ogniu. Wymieszaj z posiekanymi bakaliami. Dodaj wydrążone ziarenka wanilii.
Mleko zagotuj ze szczyptą soli, wrzuć makaron. Ugotuj według przepisu na opakowaniu, odcedź. Zimny makaron wymieszaj starannie z przygotowaną masą makową. Przełóż do dużej salaterki i mocno schłodź.
porcji, czas ok. 80 min; porcja – 480 kcal, cena 2,20 złŹródło: Świat kobiety