Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kluseczki jaglane"
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 139
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 264
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 372
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 108
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 107
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 139
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 264
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 372
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 108
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 107
Składniki
Kaszę przepłucz pod bieżącą wodą, przelej wrzątkiem. Wsyp do rondelka, wlej 3 szklanki wody, zagotuj. Gotuj na małym ogniu 15 minut, aż kasza będzie miękka. Wystudź ją. Wbij 2 jajka i zmiksuj blenderem. Dodaj twaróg i wyrób dokładnie dłonią. Wsyp obie mąki i szczyptę soli. Wyrób jednolitą masę.
Na podsypanej mąką stolnicy formuj wałeczki, krój kluski jak kopytka czy leniwe. Wrzucaj je na osolony wrzątek, gdy wypłyną na wierzch i woda ponownie zawrze, wyjmuj łyżką cedzakową. Wrzuć kluseczki do rondla z rozpuszczonym masłem, chwilę podgrzewaj, podawaj z cukrem i owocami.Źródło: Dobry Tydzień