Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Klopsiki z muszelkami w śmietanowym sosie"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 10625
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 261
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 10625
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 261
Składniki
Makaron gotuję na półmiękko w posolonej wodzie. Odcedzam. Mięso mielę w maszynce. Cebulę obieram, siekam, rumienię na łyżce oleju i przekładam do mięsa. Wbijam jajko, dodaję bułkę tartą, musztardę, paprykę słodką. Doprawiam i wyrabiam masę. Formuję z niej klopsiki. Obtaczam je w mące, nadmiar strzepuję. Na patelni rozgrzewam olej, smażę na nim klopsiki na rumiano ze wszystkich stron.
Usmażone przekładam na talerz. Na patelnię, na której smażyłam klopsiki, wlewam 2-3 łyżki oleju z pomidorów. Smażę na tym pokrojony w plasterki por oraz czosnek. Dodaje pokrojone pomidory i po chwili wkładam klopsiki. Całość chwilę smażę.
Śmietanę miksuję z żółtkami, doprawiam do smaku, wlewam na patelnię. Dodaję makaron. Mieszając, podgrzewam, aż sos zgęstnieje.Źródło: Tina