Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kleik ryżowy z dynią po 5. miesiącu"
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 67
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 317
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 280
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 67
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 317
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 280
Składniki
Dynię umyj pod bieżącą wodą. Następnie obierz ją i usuń pestki. Miąższ pokrój w drobną kostkę. Weź 3 łyżki dyni (resztę możesz zamrozić) i ugotuj ją w 100 ml wody.
Ugotowaną dynię zmiksuj na jednolitą papkę, nie odlewając z niej wywaru.
Kleik ryżowy starannie rozprowadź w 100 ml przegotowanej i ostudzonej wody mineralnej dla niemowląt.
Rozrobiony kleik dodaj do papki z dyni i dokładnie wszystko wymieszaj.
Na koniec ponownie zagotuj danie.Źródło: Mam dziecko