Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klasyczny przepis na amerykańskie pancakes. Możemy je podawać z miodem, owocami, syropem klonowym...
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 15
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 531
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 729
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 30
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 15
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 531
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 729
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 30
Składniki
Do miseczki wsypujemy mąkę i cukier. Następnie dodajemy jajko i mleko, mieszamy trzepaczką do uzyskania gładkiego ciasta. Rozgrzewamy patelnie teflonową i wylewamy około pół chochelki ciasta. Gdy na powierzchni placka powstaną bąbelki powietrza należy przewrócić go na drugą stronę i smażyć na lekko złoty kolor. Smacznego.