Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na kisiel wiśniowy z kawałkami owoców.
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 35859
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 138
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 242
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 277
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 35859
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 138
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 242
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 277
Składniki
Z podanej ilości wody odlać ½ szklanki wody. Wiśnie umyć, pozbawić ogonków i pestek. Przełożyć do rondelka, dodać cukier, zalać pozostałą wodą i gotować do miękkości. Gotować do miękkości, jeżeli będą zbyt kwaśne można dodać cukier. Gdy owoce będą już rozgotowane można je zblendować, lub przetrzeć przez sito (ja pozostawiłam owoce w całości). Mąkę ziemniaczaną wymieszać z pozostałą wodą. Wlać do gotującego się owocowego wywaru i energicznie mieszając – poczekać kilkanaście sekund do zgęstnienia. Kisiel prosto po zagotowaniu przelać do salaterek. Podawać można na ciepło lub przestudzony.