Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kisiel malinowy po 1. roku"
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 919
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 67
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 74
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 919
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 67
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 74
Składniki
Maliny opłucz, zagotuj w 1/4 szklanki wody z dodatkiem cukru, a następnie przetrzyj przez sitko.
Do pozostałej ilości wody dodaj mąkę i dokładnie wymieszaj.
Cały czas mieszając, doprowadź do zagotowania się roztworu.
Do powstałej papki dodaj przecier malinowy i wymieszaj.
Śmietankę utrzyj z wanilią i udekoruj nią kisiel.
Deser podawaj z pokruszonym biszkoptem.Źródło: Mam dziecko