Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki, lekki, smaczny z owocami - takimi jakie lubisz albo jakie masz pod ręką, mrożone, z kompotu, świeże
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 1190
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 122
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 148
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 1190
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 122
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 148
Składniki
Wodę zagotować, wrzucić zamrożone owoce, chwilę pogotować. Przy świeżych owocach - gotować tak, aby owoce zmiękły, przy owocach z kompotu - gotować chwilę - owoce są już i tak miękkie. Nadebrać około 1/4 szklanki, dodać mąkę ziemniaczaną i cukier - wymieszać. Wlać do gotującej się wody z owocami, chwilę jeszcze pogotować. Przelać do miseczek. Gotowe. Można jeść na ciepło, albo odczekać, aż przestygnie i trochę stężeje.