Kinder Country pyszne ciasto bez pieczenia :)

Kinder Country pyszne ciasto bez pieczenia :)
> > 6 os.
> 30 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: KatarzynaM
Szybkie i niezwykle smaczne ciasto bez pieczenia, doskonałe na przyjęcia dla dzieci :)

Składniki

  • 2 białe czekolady
  • 2 mleczne czekolady
  • 2 śmietanki 30% po 200 ml
  • serek mascarpone 250 g
  • płatki Nestle Kangus albo preparowana pszenica
  • opakowanie herbatników ok 300g

Przygotowanie

  1. Osobno rozpuścić czekoladę białą i mleczną. Trzeba bardzo uważać przy podgrzewaniu, żeby czekolada nam się nie zbryliła tylko ładnie rozpuściła, dlatego wystarczy naprawdę podgrzać tylko przez chwilę na nie za mocnym ogniu i odstawić. Czekoladę należy zostawić do ostygnięcia.

  2. Ubić jedną śmietankę i dodać do niej całe opakowanie serka mascarpone oraz przestudzoną białą czekoladę. Delikatnie wymieszać łyżką. Do masy dodać ok 2 garście płatków Kangus. Pilnujcie żeby czekolada nie była za ciepła bo masa się Wam rozwarstwi.

  3. Blaszkę wyłożyć krakersami, a na nie rozsmarować białą masę i znowu przykryć herbatnikami. U mnie była to ta duża prostokątna blaszka na ciasta.

  4. Następnie ubijamy drugą śmietanę i dodajemy do niej rozpuszczoną, przestudzoną mleczną czekoladę. W tej masie także lądują dwie garście płatków Kangus.

  5. Ciemną masę rozkładamy na wierzchu i posypujemy płatkami, albo preparowaną pszenicą.
    Ciasto na kilka godzin wkładamy do lodówki. Najlepiej zrobić je wieczorem i zostawić na całą noc.

Komentarze do przepisu (3)

Nevermore 21 listopada 2017
Super ciacho, teraz z chęcią bym takie po obiedzie zjadł :)
YUSRI 12 stycznia 2018
jakiej wielkości blacha?
KatarzynaM 06 kwietnia 2018
Normalna taka prostokątna duża
Składniki
  • 2 białe czekolady
  • 2 mleczne czekolady
  • 2 śmietanki 30% po 200 ml
  • serek mascarpone 250 g
  • płatki Nestle Kangus albo preparowana pszenica
  • opakowanie herbatników ok 300g
Składniki