Kinder country- ciasto bez pieczenia,

Kinder country- ciasto bez pieczenia,
> 5-6 os.
> > 60 min
łatwe
przystępne
Ciasto jest pyszne, choć nieziemsko słodkie :) Mały kawałeczek w zupełności gasi pragnienie słodyczy :)

Składniki

  • śmietana 30 % 300 ml
  • serek mascarpone 250 gram
  • petit beurre 150 gram
  • czekolada mleczna 2 szt
  • czekolada biała 2 szt
  • płatki nestle Kangus ok. 120 g do masy + kilka garści do posypania na wierzch

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    W kąpieli wodnej roztopić białe czekolady, odłożyć aby odrobinę ostygły. W między czasie ubić 150 ml śmietanki, dodać do niej mascarpone i na wolnych obrotach mieszać, dodając przestudzoną białą czekoladę. Wsypać płatki i wymieszać łyżką.
    Małą tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia, a nim herbatniki. Następnie wlać białą masę z płatkami Kangus.
    Przygotować ciemną masę: ubić 100 ml śmietanki i dodać roztopione (w kąpieli wodnej) czekolady mleczne.
    Na białej masie ułożyć herbatniki, na niej ciemną masę i posypać płatkami Kangus.
    Schłodzić ciasto w lodówce, najlepiej przez noc.

Składniki
  • śmietana 30 % 300 ml
  • serek mascarpone 250 gram
  • petit beurre 150 gram
  • czekolada mleczna 2 szt
  • czekolada biała 2 szt
  • płatki nestle Kangus ok. 120 g do masy + kilka garści do posypania na wierzch
Składniki