kinder country

kinder country
> > 6 os.
> > 60 min
łatwe
drogie
avatar Autor: kasia882
Ciasto nieziemsko słodkie, pyszne, puszyste, delikatne. Przyrządzisz je bez pieczenia. Jest bardzo proste w przyrządzeniu. Polecam wszystkim smakoszom słodkości.

Składniki

  • 400ml 30% śmietanki
  • 250g serka mascarpone
  • 250g herbatników
  • 2 białe czekolady
  • 2 mleczne czekolady
  • 3 szklanki płatków Nestle Kangus
  • dodatkowo jedna szklanka płatków na wierzch

Przygotowanie

  1. 300ml śmietanki podgrzać (nie gotować), następnie dodać połamaną białą czekoladę. Pozostawić na 5 minut, a następnie mieszać aż do rozpuszczenia. Tak samo postępować z czekoladą mleczną.

    Tak przygotowaną śmietankę należy schłodzić przez 12 godzin.
    Po wychłodzeniu do jasnej śmietany dodać mascarpone i ubić na puszystą masę. Wsypać płatki i wymieszać łyżką.
    Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia, a na nim ułożyć herbatniki, które przykryć białą masą. Na tej masie ułożyć herbatniki, na niej ciemną maseę i udekorować płatkami Kangus.

    Ciasto należy schłodzić przed podaniem.

Komentarze do przepisu (5)

pelen_brzuszek 10 maja 2019
uwielbiam :)
kuchmariola63 11 maja 2019
Pyszne :)
slodkisentyment 11 maja 2019
Pyszna słodycz :)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 400ml 30% śmietanki
  • 250g serka mascarpone
  • 250g herbatników
  • 2 białe czekolady
  • 2 mleczne czekolady
  • 3 szklanki płatków Nestle Kangus
  • dodatkowo jedna szklanka płatków na wierzch
Składniki