Kinder Country

Kinder Country
> > 6 os.
> > 60 min
łatwe
tanie
avatar Autor: Anka1803
Popularny batonik w postaci kawałka porządnego ciacha ;)

Składniki

  • 2 białe czekolady
  • 250 g serka mascarpone
  • 330 ml kremówki 30 %
  • 4 szklanki Nestle Kangus ewentualnie ekspandowane ziarno pszenicy w miodzie (to drugie bardziej dostępne- przynajmniej w moich o
  • 2 mleczne czekolady
  • 1 gorzka czekolada
  • 150 ml kremówki 30 %
  • garść Nestle Kangus lub ekspandowanej pszenicy na wierzch
  • 150 g herbatników maślanych

Przygotowanie

  1. W misie miksera umieścić serek mascarpone z 330 ml kremówki i ubić na gładką, jednolitą masę.

  2. W kąpieli wodnej rozpuścić 2 białe czekolady, delikatnie je przestudzić i dodać do mascarpone i kremówki, delikatnie ale dokładnie wymieszać.

  3. Na sam koniec do masy dodać pszenicę i wymieszać do połączenia się składników.

  4. Blaszkę prostokątną bądź tortownicę wyłożyć herbatnikami (jeden obok drugiego) a na to przygotowaną wcześniej masę, na nią wyłożyć kolejną warstwę herbatników.

  5. Następnie w kąpieli wodnej rozpuścić czekolady mleczne i gorzką, przestudzić.

  6. W misie miksera umieścić kremówkę i ubić na sztywno, do niej dodać przestudzone czekolady i wymieszać delikatnie do połączenia się składników.

  7. Gotową masę wyłożyć na herbatniki. Wierzch posypać ziarnami. Gotowe ciasto włożyć do lodówki do zastygnięcia.

Komentarze do przepisu (1)

eluchap 31 maja 2018
Obłędnie wygląda.
Składniki
  • 2 białe czekolady
  • 250 g serka mascarpone
  • 330 ml kremówki 30 %
  • 4 szklanki Nestle Kangus ewentualnie ekspandowane ziarno pszenicy w miodzie (to drugie bardziej dostępne- przynajmniej w moich o
  • 2 mleczne czekolady
  • 1 gorzka czekolada
  • 150 ml kremówki 30 %
  • garść Nestle Kangus lub ekspandowanej pszenicy na wierzch
  • 150 g herbatników maślanych
Składniki