Kinder Country

Kinder Country
> > 6 os.
> 60 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: jomonika
łatwe i szybkie

Składniki

  • 350 ml śmietanki słodkiej 30%
  • 250 g serka mascarpone
  • 250 g herbatników
  • 2 białe czekolady
  • 2 mleczne czekolady
  • 3 szklanki płatków Nestle Kangus + garść na wierzch

Przygotowanie

  1. Białe czekolady roztopić w kąpieli wodnej,ostudzić.
    200 ml śmietany ubić na sztywno , dodać serek mascarpone, zmiksować na wolnych obrotach dolewając powoli ostudzoną białą czekoladę. Wsypać Kangusy (3 szklanki) i wymieszać łyżką.

  2. W kąpieli wodnej roztopić czekolady mleczne, ostudzić. Resztę śmietany (150ml) ubić na sztywno, dodać do ostudzonej mlecznej czekolady i wymieszać , aż składniki się połączą.

  3. Formę do pieczenia lub tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia , ułożyć herbatniki jeden koło drugiego, wlać jasną masę, wyrównać,ponownie wyłożyć herbatnikami i wylać masę ciemną. Wierzch posypać garścią Kangusów , wstawić do lodówki na ok 2 godziny.

Komentarze do przepisu (16)

olcia2222 02 maja 2016
czy z tych proporcji wyjdzie duża blacha?
jomonika 02 maja 2016
moja miala 28cm x 7cm x 19cm
Hej 05 maja 2016
tak cudowny wypiek ze mozna sie zakochac w gospodyni
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 350 ml śmietanki słodkiej 30%
  • 250 g serka mascarpone
  • 250 g herbatników
  • 2 białe czekolady
  • 2 mleczne czekolady
  • 3 szklanki płatków Nestle Kangus + garść na wierzch
Składniki