Kieszonki z budyniem

Kieszonki z budyniem
> 1-2 os.
> 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: xBeatix
są naprawde pyszne do kawy:)

Składniki

  • budyń waniliowy 1 opakowanie
  • mąka pszenna 1/2 szklanki
  • Ciasto francuskie 1 opakowanie
  • cukier 2 łyżki
  • jajko 1 szt
  • mleko 1,5 szklanki

Przygotowanie

  1. Na mleku gotujemy budyń w trakcie mieszając dodajemy cukier. Na stolnicę posypaną mąką wykładamy ciasto, rozwałkowywujemy i kroimy kwadraty. Krawędzie wykrojonych kwadratów smarujemy rozkłóconym jajkiem a w środek wykładamy na każdy po 2 łyżki budyniu. Kwadraty składamy na połowę i dość mocno dociskamy brzegi ciasta aby się nie rozkleiło. Pieczemy ok. 15 minut w temperaturze 220st. C

Komentarze do przepisu (2)

Gutka 19 grudnia 2009
podoba mi się ten przepis lubie takie szybkie i proste :)
aga55727 11 stycznia 2010
A DLA 6 OSÓB TO JAK TO ZROBIĆ
Składniki
  • budyń waniliowy 1 opakowanie
  • mąka pszenna 1/2 szklanki
  • Ciasto francuskie 1 opakowanie
  • cukier 2 łyżki
  • jajko 1 szt
  • mleko 1,5 szklanki
Składniki