Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kieszonki z bakłażana"
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 172
Jeden z najsmaczniejszych chlebów pieczonych przez naszą babcię. Mocno chrupi...
Odsłon: 667
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 136
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 117
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 172
Jeden z najsmaczniejszych chlebów pieczonych przez naszą babcię. Mocno chrupi...
Odsłon: 667
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 136
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 117
Składniki
Bakłażana pokrój w grube plastry, skrop sokiem z cytryny. Każdy natnij, by powstała kieszonka. Sery, oliwki, natkę i suszone pomidory drobno posiekaj, wymieszaj.
Do kieszonek nakładaj farsz, układaj w naczyniu żaroodpornym, wkoło ułóż pomidorki, zalej przecierem pomidorowym. Bakłażana polej olejem, oprósz solą i pieprzem. Piecz około 30 minut w 200°C.
CZAS: około godzinyŹródło: Dobry Tydzień