Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Obłędne w smaku i wyglądzie keto babeczki z budyniem i owocami sezonowymi to deser utrzymany w letnich klimatach. Musicie je spróbować! Przepis oraz więcej pomysłów na pyszne dania znajdziesz na https://moderncavegirl.pl
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 658
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 97
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 31
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2698
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 658
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 97
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 31
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2698
Składniki
Babeczki Wszystkie składniki umieścić w malakserze i rozdrobnić tak, aby uzyskać konsystencję gładkiego ciasta. Podzielić na 6 części. Każdą porcją wyłożyć silikonowe formy do babeczek/ muffinek. Schłodzić w lodówce przez 15- 20 minut. Piec w piekarniku nastawionym na 180 stopni Celsjusza przez ok. 15 minut aż do lekkiego przyrumienienia. Ostudzić.
Krem budyniowy Mleko kokosowe podgrzać z erytrytolem oraz solą na średnim ogniu aż do uzyskania temperatury ok 82 stopnii (moment na chwilę przed gotowaniem). Jajka rozbełtać w miseczce trzepaczką z ekstraktem z wanilii. Gorące mleko powoli wlewać do jajek jednocześnie intensywnie mieszając. Miksturę przelać z powrotem do garnka i podgrzewać na niewielkim ogniu aż do zgęstnienia. Gdy tylko zgęstnieje zdjąć z ognia. Lekko ostudźić i do jeszcze ciepłej masy budyniowej dodać żelatynę. Dokładnie wymieszać tak, żeby nie powstały grudki. Żelatynę można namoczyć wcześniej w odrobinie zimnej wody.
Uwagi końcowe Ostudzone babeczki wypełniać chłodnym kremem budyniowym i dekorować owocami.