Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne keksowe babeczki z kremem z bitej śmietany i konfiturą wiśniową.
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 158
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 158
Składniki
Masło utrzeć na pulchną masę, dodając kolejno jajka, cukier i po trochu mąkę wymieszaną z proszkiem. Ucierać aż masa będzie puszysta. Dodać cukier waniliowy, posiekane bakalie i resztę składników. Wszystko wymieszać łyżką. Ciasto wyłożyć do foremki na babeczki wysmarowanej tłuszczem i wysypanej mąką. Piec w dobrze nagrzanym piekarniku ok. 20 minut.
Zrumienione i upieczone babeczki przestudzić, ostrym nożem ściąć wierzch w środku wyciąć niewielki otwór.
Schłodzoną śmietanę ubić, dodać cukier puder, sok z cytryny i jagody acai, lekko wymieszać. Śmietanę przełożyć do rękawa cukierniczego i napełnić babeczki. Wierzch przyozdobić całymi wiśniami i nałożyć konfiturę.