Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lubię bakalie i ciasta z bakaliami. A ten keks mojego pomysłu jest nimi wypełniony po brzegi.
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 38
Mój przepis na wspaniały dzień, to piosenka, kontakt z naturą i egzotyczne sm...
Odsłon: 20
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 32
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 38
Mój przepis na wspaniały dzień, to piosenka, kontakt z naturą i egzotyczne sm...
Odsłon: 20
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 32
Składniki
*Bakalie zalać wrzątkiem. Odstawić, wystudzić, odsączyć. *Posiekać orzechy, migdały i morele. Żurawinę pozostawić w całości.
*Jaja utrzeć z cukrem, *dodać: mleko, olej, mąkę i proszek do pieczenia i olejek migdałowy, *wmieszać, *dodać bakalie, *wymieszać. *Piec ok. 45 min. w temp. 170oC. *Wymieszać cukier puder z wodą, polać wystudzone ciasto, ozdobić zanim polewa zastygnie.