Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 66
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 141
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 10297
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 66
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 141
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 10297
Składniki
Ciastka i masło zmiksuj w blenderze.
Formę keksową wysmaruj masłem, wyłóż papierem do pieczenia.
Rozłóż masę z ciastek, dociśnij, wstaw do lodówki.
W rondelku zagotuj kawę z cukrem i gotuj, aż 3/4 płynu odparuje.
Mascarpone utrzyj z zimnym syropem kawowym, skórką cytrynową i rozpuszczona na parze żelatyną.
Dodaj ubitą na sztywno kremówkę.
Masę przelej do foremki i odstaw na 6 godzin do lodówki.