Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasteczka pomarańczowo-kawowe są bardzo aromatyczne i kruche, same rozpływają się w ustach. Po prostu super.
Przyjęło się, że to wigilijna potrawa. U nas zagościła na obiad w wielkanocny...
Odsłon: 2611
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 305
Jedyne co można poprawiać w tym kompocie to kolor, bo czasami łodygi rabarbar...
Odsłon: 136
Polecam.
Odsłon: 174
Proste w przygotowaniu i smaczne krokiety z farszem mięsnym i pieczarkami. P...
Odsłon: 3063
Przyjęło się, że to wigilijna potrawa. U nas zagościła na obiad w wielkanocny...
Odsłon: 2611
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 305
Jedyne co można poprawiać w tym kompocie to kolor, bo czasami łodygi rabarbar...
Odsłon: 136
Polecam.
Odsłon: 174
Proste w przygotowaniu i smaczne krokiety z farszem mięsnym i pieczarkami. P...
Odsłon: 3063
Składniki
Czekoladę z łyżeczką śmietany rozpuścić w kąpieli wodnej, dodać kakao, kawę rozpuszczoną w 1 łyżeczce wrzącej wody, wymieszać. Mąkę przesiać, wymieszać z cukrem pudrem, posiekać z masłem. Następnie dodać żółtko, śmietanę i dokładnie posiekać. Ciasto podzielić na 2 części. Do jednej części dodać skórkę pomarańczową, aromat. Do drugiej rozpuszczoną czekoladę. Oddzielnie zagnieść oba ciasta, zawinąć w filię i schłodzić w lodówce przez 1 godzinę. Schłodzone ciasta rozwałkować na grubość 4-5 mm
Foremką lub szklaneczką wycinać krążki. Na środku każdego krążka mniejszą foremką wyciąć ciasteczko i przełożyć do krążka drugiego koloru.
Układać na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce i włożyć do nagrzanego piekarnika.
Piec w temp 175 stopni około 12 minut.