Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kawowa wuzetka. Bitą śmietanę zastępuje tu masa serowo-śmietankowa. Ciasto dość proste w przygotowaniu.
...ale pyszny.
Odsłon: 749
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 103
Polecam.
Odsłon: 649
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 389
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 201
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5160
...ale pyszny.
Odsłon: 749
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 103
Polecam.
Odsłon: 649
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 389
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 201
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5160
Składniki
Jedna lub dwie Blaszki 25 X 22 wyłożone papierem. Ciasto. Przygotować kawę i ostudzić. Wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową. W jednej misce wymieszać suche składniki : mąkę, cukier, kakao, sodę, proszek do pieczenia i sól. W drugiej misce trzepaczką wymieszać płynne składniki : zimną kawę, jajka, olej i maślankę. Płynne składniki powoli przelewać do suchych mieszając trzepaczką, do dokładnego połączenia się składników. Połowę ciasta wyłożyć do formy. Piec w 180 C ok. 20 min, do suchego patyczka. Ciasto wyciągnąć z formy i pozostawić do całkowitego ostygnięcia. W ten sam sposób upiec drugą połowę ciasta. Krem. Żelatynę namoczyć w 4 łyżkach zimnej wody. Pozostawić do napęcznienia. Śmietanę ubić na sztywno. Ser wymieszać trzepaczką z cukrem pudrem na gładką masę. Gdy żelatyna napęcznieje podgrzać, aż się rozpuści. Gdy będzie przestudzona ale płynna dodać do niej dwie, trzy łyżki kremu, wymieszać, a następnie dodać do reszty kremu. Na koniec delikatnie wmieszać ubitą śmietanę.
Na spód blaszki położyć jedno ciasto, wyłożyć krem, przykryć drugim ciastem Ciasto wstawić do lodówki na minimum 3 godz.