Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kaszubskie gołąbki"
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 169
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 222
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 169
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 222
Składniki
Marchew i pietruszkę ścieram na grubej tarce, kapustę i cebulę drobniutko szatkuję, czosnek przeciskam przez praskę. Dodaję resztę składników, bez mąki, i ubite trzepaczką jajka, doprawiam do smaku.
Formuję podłużne kotlety, obtaczam w 2 łyżkach mąki i obsmażam na oleju. Przekładam do garnka z bulionem warzywnym, duszę 20 minut.
Doprawiam koncentratem pomidorowym, duszę jeszcze 15 minut, zaprawiam wymieszaną z resztą mąki śmietaną, krótko gotuję.Źródło: Rewia