Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kasza manna pełna jeżyn"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 211
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 211
Składniki
Jeżyny oczyść i opłucz. Umieść je w wysokim naczyniu i zmiksuj w blenderze. Przetrzyj mus przez sitko, by pozbyć się pestek (nie jest to konieczne).
Do garnka wlej mleko, dodaj cukier biały, waniliowy i kaszę mannę. Dokładnie wymieszaj wszystkie . Całość zagotuj i trzymaj na gazie jeszcze około 5 minut, cały czas mieszając.
Pod koniec gotowania dodaj jeżynowy mus i dobrze wymieszaj. Rozlej kaszkę do dwóch miseczek i udekoruj świeżymi owocami i listkami mięty.
<strong>Przepis nadesłała Katarzyna Cukier z Drzewicy.</strong>Źródło: Super TV