Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kasza jaglana z cukinią i jarmużem"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 212
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 212
Składniki
Kaszę jaglaną lub komosę ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Na 2 minuty przed końcem gotowania dodaj porwane liście jarmużu. Dodaj połowę startego czosnku i połowę przypraw. Cukinię pokrój na kawałki, dopraw solą, pieprzem, resztą startego czosnku i przypraw, skrop połową oliwy.
Wrzuć na patelnię grillową, a po 4 minutach dodaj pokrojoną w piórka cebulę (i ewentualnie łososia). Dorzuć pestki dyni i słonecznika, a po chwili kaszę z jarmużem. Wymieszaj, smaż ok. 2–3 minuty. Skrop mieszanką soku z cytryny, oliwy i miodu (syropu). Posyp szczypiorkiem.Źródło: Show