Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kartofelki w majonezie"
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27496
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 176
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 203
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1252
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27496
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 176
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 203
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1252
Składniki
Młode ziemniaki wyszoruj starannie pod bieżącą wodą, wrzuć do garnka. Zalej wrzątkiem, wsyp łyżeczkę soli. Gotuj do miękkości 15-18 minut. Odlej, odstaw do całkowitego ostudzenia. Pokrój w grube plastry.
Boczek pokrój w dużą kostkę, wrzuć na rozgrzaną patelnię. Smaż, aż tłuszcz się wytopi. Cebulę obierz, poszatkuj. Wrzuć na patelnię z boczkiem, smaż 1-2 minuty. Zdejmij z ognia.
Przestudzoną zawartość patelni połącz z zie mniakami. Dodaj obrane i posiekane drobno ogórki kiszone oraz umyty i poszatkowany szczypiorek, wymieszaj. Na koniec do sałatki dodaj majonez, musztardę i śmietanę. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
porcji, czas ok. 30 min; porcja – 290 kcal, cena 1,50 zł.Źródło: Świat kobiety