Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kartofelki pod beszamelem"
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 570
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 39
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 73
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 33
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 337
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 570
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 39
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 73
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 33
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 337
Składniki
Sposób przygotowania 1.Ziemniaki cieniutko obierz, opłucz, gotuj 10 minut w lekko posolonej wodzie. Odcedź, przestudź, pokrój w niewielką kostkę. 2.Pokrojone ziemniaki rozłóż na spodzie żaroodpornej formy. Stop masło. Oprósz je mąką. Krótko zasmaż. Do zasmażki dolej zimny bulion oraz śmietanę. Gotuj, aż sos zgęstnieje. Ser grubo zetrzyj. Dodaj do sosu beszamelowego. Przypraw solą, pieprzem oraz gałką muszkatołową. 3.Ziemniaki w formie zalej sosem. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180 st. Zapiekaj około 10 minut, aż wierzch ładnie się zrumieni. Przed podaniem posyp natką.Źródło: Tina