Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Karp z zalewy"
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1284
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27510
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 187
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 209
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1284
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27510
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 187
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 209
Składniki
Przepis przysłała Martyna Kuźma z Węgrowa
Karpia pokrój na kawałki, obficie skrop octem winnym, przypraw. Schłodź. Marchewki, pietruszki i seler zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Cebulę i por posiekaj.
Masło stop na patelni, usmaż warzywa. Żelatynę namocz i rozpuść w małej ilości wody. Wymieszaj z koncentratem. Wlej do warzyw, połącz. Rozsmaruj na tacy, odstaw do stężenia. Ryby panieruj w mące i roztrzepanych jajkach. Usmaż na oleju. Z warzyw wytnij szklanką kółka, na każdym ułóż rybę.Źródło: Chwila dla Ciebie