Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Karp z warzywami w galarecie"
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 49
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 33
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 291
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 49
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 33
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 291
Składniki
Marchewkę, pietruszkę i seler obierz, oczyść. Do garnka wlej około 2 litry wody. Dodaj warzywa, oprósz vegetą, czubrycą, solą i pieprzem. Ugotuj wywar. Karpia spraw, umyj, pokrój w dzwonka (5-6 kawałków). Włóż do wrzącego wywaru, gotuj około 8 minut.
Ryby wyjmij łyżką cedzakową, ułóż na półmisku, formując całą rybę. Udekoruj ugotowanymi warzywami (lub innymi według swojego uznania), pokrojoną na plasterki cytryną i plasterkami jajka na twardo.
Wywar przecedź, odlej około pół litra wywaru. Żelatynę namocz w nie wielkiej ilości zimnej wody. Dodaj do wywaru, podgrzej, rozpuść. Gdy wywar lekko stężeje, zalej karpia. Odstaw na kilka godzin w chłodne miejsce.
Przepis przysłała Urszula Świeca z Hrubieszowa.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie