Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Karp w pomarańczach"
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2124
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 972
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 209
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20985
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2124
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 972
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 209
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20985
Składniki
Karpia dokładnie oczyścić, opłukać, wytrzeć do sucha. Pokroić na dzwonka i skropić je sokiem wyciśniętym z cytryny. Każdy kawałek karpia posypać solą oraz przyprawą ziołową do ryb. Odłożyć w chłodne miejsce na 10 minut. Na patelni rozgrzać olej. Włożyć przyprawioną rybę. Usmażyć na rumiano z obu stron.
Pomarańcze sparzyć wrzątkiem, wytrzeć i obrać ze skórki. Usunąć białą wewnętrzną warstwę. Z miąższu pomarańczy powycinać ładne fileciki. Na mocno rozgrzaną patelnię wsypać cukier. Włożyć kawałeczki pomarańczy. Dodać masło, chwilę razem smażyć.
Do skarmelizowanych pomarańczy dołożyć karpia, dolać koniak i mocno razem podgrzać. Wyłożyć na talerze, udekorować świeżymi ziołami.Źródło: Życie na gorąco