Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Karp w cytrynowej galarecie"
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2128
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 973
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 209
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20989
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2128
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 973
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 209
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20989
Składniki
Karpia patroszę, kroję w dzwonka. W 2 litrach wody gotuję przez 20 minut marchewki, seler, por, listki, ziele angielskie, czosnek, solę, pieprzę.
Wrzucam karpia. Gotuję go 15 minut i wyjmuję łyżką cedzakową. Wywar przecedzam. Do 1/2 wsypuję żelatynę i rozpuszczam podgrzewając. Wciskam sok z cytryny.
Na półmisku układam karpia i zalewam zalewą z żelatyną. Dekoruję groszkiem, marchewką, cytryną. Chłodzę.
Galareta ma świetny słodko-kwaśny smak. Małgorzata Góralska z JabłonowaŹródło: Kobieta i życie