Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 530
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 272
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 530
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 272
Składniki
Odłóż 2 łyżki masła, resztę zagnieć z jajkiem, 1/3 szkl. cukru, mąką oraz cukrem waniliowym. Ciasto rozwałkuj na placek 20x30 cm. Ułóż go na blasze przykrytej pergaminem. Piecz 10 minut w temp. 200 st. Obydwa rodzaje orzechów posiekaj.
Pozostały cukier stop. Dodaj masło oraz śmietanę. Karmel wymieszaj z orzechami. Rozsmaruj je na cieście. Schładzaj ok. 30 minut. Potem potnij na trójkąciki. Boki rożków posmaruj stopioną białą czekoladą.
ok. 1 godziny Chłodzenie ok. 30 minut 1 sztuka ok. 190 kcalŹródło: Tina