Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Karmelowa babka"
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 31
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 42
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 45
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 41
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 31
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 42
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 45
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 41
Składniki
Żelatynę rozpuść. Śmietanę ubij ze śmietanfixem. Ser zmiksuj z cukrem, połącz ze śmietaną, podziel na 2 części. Do jednej dodaj kakao i połowę żelatyny – zmiksuj, rozłóż do 4 szklaneczek (do 1/2 wysokości).
W środek każdej wepchnij kieliszek. Odstaw na godzinę do lodówki. Do kieliszków wlej wrzątek i delikatnie je wyjmij. Masą toffi napełnij wgłębienia po kieliszkach.
Do pozostałego sera dodaj ekstrakt wanilii i resztę żelatyny – zmiksuj, dołóż do szklaneczek. Schłodź 2 godz. Potem zanurz szklaneczki we wrzątku i wyjmij paschy. Polej polewą, posyp orzechami.Źródło: Chwila dla Ciebie