Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Karkówka z leczo pomidorowym"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 748
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 162
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 88
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 609
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 135
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 748
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 162
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 88
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 609
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 135
Składniki
Karkówkę pokrój w paski, posyp paprykami, cayenne i solą, odstaw.
Marchewki pokrój w kostkę, cebulę w piórka, pieczarki w paski. Z pomidorów ściągnij skórkę i drobno je pokrój. Czosnek posiekaj.
Mięso podsmaż na oleju 10 min, przełóż do garnka. Na tym samym oleju przesmaż cebulę, czosnek i pieczarki, włóż do mięsa. Dodaj też marchewkę, pomidory, koncentrat, ocet, śmietanę. Duś 30 minut. Wsyp imbir, duś ok. 20 min. Gotowe danie posyp szczypiorkiem.
Czas przygotowania 70 min, ilość porcji 6, cena za porcję 1,90 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie