Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
idealny dla amatorow kokosa :) nie jest to moj przepis, pochodzi ze strony majanaboxing.blox.pl ale jest tak dobry ze musialam go tu zamiescic:)
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 50
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 118
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 39
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 50
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 118
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 39
Składniki
Do miski przesiać mąkę, wymieszać z proszkiem do pieczenia, cukrem i cynamonem oraz wiórkami kokosowymi. Wlać mleko roztrzepane z jajkami i wanilią. Wymieszać i dodać roztopione masło. Wyrabiać na gładką masę.
Ciasto przełożyć do natłuszczonej foremki. Użyłam formy keksowej o wymiarach ok.32,5 na 8,5 cm., którą wysmarowałam margaryną i wysypałam bułką tartą.
Piec około 1 godziny w temperaturze 180 stopni.