Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kapusta z ziemniakami"
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 679
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 16778
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 107
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 679
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 16778
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 107
Składniki
Ziemniaki obierz, umyj, ugotuj w osolonej wodzie. Odcedź, ostudź, zmiel. Groch ugotuj w lekko osolonej wodzie, odcedź. Kapustę kiszoną dokładnie opłucz. Drobno pokrój, podlej niewielką ilością wody. Gotuj do miękkości ok. 50 minut.
Cebule obierz, pokrój w drobną kostkę. Olej rozgrzej na patelni, zeszklij cebule. Wszystkie wymieszaj, a następnie dokładnie utrzyj. Przypraw do smaku.
Przepis przysłała Katarzyna Kosmala z Czarnolasu.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie