Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kapusta z mięsem i ziemniakami"
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 75
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 350
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 149
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 75
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 350
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 149
Składniki
Mięso umyj, pokrój w kostkę, kapustę poszatkuj. W garnku podsmaż na maśle przyprawione solą i pieprzem mięso, dodaj pokrojoną cebulę. Duś godzinę. Dodaj kapustę, duś pół godziny. Ziemniaki posól, posyp tymiankiem, polej odrobiną oleju, piecz w temperaturze 180°C przez 40 minut.
Do mięsa dodaj pomidory, duś 15 minut. Dodaj pieczone ziemniaki. Podawaj gorące z chlebem.
Czas: około 2 godziny.
Świeża kapusta zawiera związki siarki, dlatego podczas pierwszego etapu gotowania może mieć nieprzyjemny zapach. By go zniwelować, przez pierwsze 15 minut nie przykrywaj garnka, w którym gotujesz kapustę. Zapach się ulotni.Źródło: Dobry Tydzień