Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kapusta włoska jak lasagne"
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 96
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 13947
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 40
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 26
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 128
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 191
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 96
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 13947
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 40
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 26
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 128
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 191
Składniki
Kapustę umyć, wyciąć głąb, sparzyć, by zmiękczyć liście, odcedzić. Cebulę obrać, posiekać. Czosnek przecisnąć przez praskę. Paprykę i cukinię umyć, usunąć nasiona, pokroić w paski.
Cebulę i czosnek podsmażyć na oliwie, dodać warzywa, mięso, doprawić przyprawami i ziołami, dodać pomidory z zalewą i koncentrat, poddusić pod przykryciem.
W naczyniu żaroodpornym wysmarowanym oliwą układać warstwami (jak lasagne) liście kapusty i sos warzywno-mięsny. Zapiekać ok. 30 minut w temperaturze 180°C. Pod koniec pieczenia wierzch zapiekanki posypać startą mozzarellą.
ok. 80 minutŹródło: Twoje Imperium