Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kapusta wigilijna mojej Babci"
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5296
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 108
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5296
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 108
Składniki
Grzyby umyj, zalej zimną wodą, odstaw na noc. Pokrój kapustę, włóż do rondla, zalej taką ilością gorącej wody, aby była przykryta. Zagotuj, po czym zmniejsz ogień. Gotuj ok. 30 minut bez przykrycia. Grzyby zagotuj w wodzie, w której się moczyły i razem z wywarem wlej do kapusty. Gotuj, mieszając, do miękkości.
Stop masło na patelni lub w rondelku, zeszklij na nim posiekaną cebulę, dołóż do kapusty z grzybami. Dopraw. Wymieszaj i duś, aż smaki dobrze się połączą.Źródło: Świat kobiety