Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kapusta faszerowana"
Wędzony w ciepłym dymie 65 C przez trzy godziny.
Odsłon: 31
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 722
Skrzydełka po pańsku to idealne danie do serwowania w trakcie rodzinnych okol...
Odsłon: 3842
Dzisiaj przygotowałam zapiekanki , które bardzo lubimy. Przygotowałam je troc...
Odsłon: 436
Szybkie i proste ciasto do którego możesz dodać dowolne owoce, posypać kruszo...
Odsłon: 2294
Wędzony w ciepłym dymie 65 C przez trzy godziny.
Odsłon: 31
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 722
Skrzydełka po pańsku to idealne danie do serwowania w trakcie rodzinnych okol...
Odsłon: 3842
Dzisiaj przygotowałam zapiekanki , które bardzo lubimy. Przygotowałam je troc...
Odsłon: 436
Szybkie i proste ciasto do którego możesz dodać dowolne owoce, posypać kruszo...
Odsłon: 2294
Składniki
Kapustę umyć, oczyścić z zewnętrznych liści. Włożyć do osolonego wrzątku i gotować 10 minut. Osączyć i ostudzić. Ściąć wierzch, wydrążyć środek – poszatkować go i udusić na maśle. Na oleju zeszklić posiekane cebule i czosnek.
Dodać pokrojony w plasterki por i starte na grubej tarce warzywa. Dusić kilka minut. Podlać 5 łyżkami bulionu i dusić kilka minut. Połączyć z duszoną kapustą. Przestudzić, wymieszać z mięsem i jajkami. Doprawić solą, pieprzem i resztą przypraw.
Farszem napełnić wydrążoną główkę kapusty, całość obwiązać starannie nicią. Przykryć liściem kapusty. W rondlu zagotować resztę bulionu, włożyć ostrożnie kapustę, dusić na wolnym ogniu ok. 45 minut. Danie podawać z ryżem.Źródło: Twoje Imperium