Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kapuściany garnek"
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 25
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 209
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 195
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 25
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 209
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 195
Składniki
Przepis przysłała Katarzyna Cukier z Domaszna
Makaron ugotuj w dużej ilości osolonej wody według przepisu na opakowaniu. Odcedź. Marchewkę obierz, pokrój w drobną kostkę. Cebulę obierz, posiekaj, zeszklij na oleju. Koperek umyj, otrzep z wody, posiekaj.
Kapustę oczyść, poszatkuj. Włóż do rondla, zalej wodą tak, aby przykryła kapustę. Gotuj ok. 5 minut od momentu zagotowania. Dobrze odcedź. Dodaj marchewkę i cebulę, zalej 2 i pół szklanki wody, gotuj na małym ogniu pod przykryciem do miękkości (ok. 20 minut).
Kiełbasę pokrój w półplasterki, podsmaż na oleju. Dodaj do garnka razem z koncentratem pomidorowym i koperkiem. Wymieszaj, podgrzej.
Przypraw słodką papryką, octem jabłkowym, solą i pieprzem. Dodaj makaron, wymieszaj.Źródło: Chwila dla Ciebie