Kantyczka

Kantyczka
> 5-6 os.
> 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: hania33
Coś do kawy na podwieczorek:)

Składniki

Przygotowanie

  1. Masło utrzeć z cukrem pudrem, dodając po jednym żółtku. Wsypać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, na koniec połączyć z pianą ubitą z białek.

  2. Ciasto podzielić na trzy równe części. Do jednej dodać kakao, do drugiej mak, do trzeciej mąkę (2 łyżki).

  3. Na blachę wysmarowaną tłuszczem i posypaną bułką tartą wyłożyć ciasto makowe, potem biszkopty, na nie cienką warstwę dżemu, następnie ciasto kakaowe, ponownie biszkopty i dżem. Na wierzchu ułożyć ciasto białe.

  4. Upieczone ciasto polać dowolną polewą czekoladową, lukrem lub posypać cukrem pudrem.

Komentarze do przepisu (6)

inezka7 12 maja 2012
Hmmm,wszystko ładnie,pięknie.....ciasto pewnie pyszne,ale nieładnie wklejać zdjęcie z gazety.Sztuka polega na... Czytaj całość »
Hmmm,wszystko ładnie,pięknie.....ciasto pewnie pyszne,ale nieładnie wklejać zdjęcie z gazety.Sztuka polega na tym by zrobić fotkę swojego dzieła.Na tym tu to polega
panka 12 maja 2012
Oj nieładnie, nieładnie ! http://www.wielkiezarcie.com/recipe9121.html
lippy-25 12 maja 2012
Mam tę książkę kucharską z której zeskanowane jest to zdjęcie. Żenada.
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
Składniki