Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kalarepki z mięsnym sosem"
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 59
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 31
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 174
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 88
Zanurz się w delikatnym smaku japońskiego ciasta Castella "Kasutera" i pozwól...
Odsłon: 409
Po długiej zimie mamy ochotę na lekkie, proste i smaczne dania, a ta duszona...
Odsłon: 1142
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 59
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 31
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 174
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 88
Zanurz się w delikatnym smaku japońskiego ciasta Castella "Kasutera" i pozwól...
Odsłon: 409
Po długiej zimie mamy ochotę na lekkie, proste i smaczne dania, a ta duszona...
Odsłon: 1142
Składniki
Kalarepki umyj, zetnij wierzchy. Wydrąż środki i pokrój je w kosteczkę. Marchewkę obierz, drobno potnij. Cebulę i czosnek obierz, posiekaj, zeszklij na oleju.
Dołóż resztę pokrojonych warzyw. Smaż 5 minut. Dodaj mielone mięso. Smaż dalej, a kiedy mięso się zrumieni, dodaj pomidory i ketchup. Duś 20 minut.
Przypraw na pikantnie solą, pieprzem oregano oraz słodką i ostrą papryką.
Farsz nałóż do wydrążonych kalarepek. Przykryj odciętymi wierzchami. Jeśli chcesz, możesz kalarepki wcześniej ugotować na półtwardo w posolonej wodzie albo zapiekać je z farszem przez ok. 30 minut w temp. 190°C.Źródło: Naj