Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kalarepki a la gołąbki"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 206
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 206
Składniki
Kalarepki umyj (bardzo młodych nie trzeba obierać), zetnij wierzchy, wydrąż środki. Powstałe miseczki podgotuj 5 minut w osolonym wrzątku.
Ryż ugotuj, osącz. Wymieszaj z mięsem, roztartym ząbkiem czosnku, koncentratem i musztardą. Dopraw solą i pieprzem. Kalarepki nadziej farszem, przykryj czapeczkami, ustaw w naczyniu żaroodpornym. Podlej bulionem rozmieszanym z przecierem, dołóż ząbek czosnku, dopraw solą, pieprzem. Zapiekaj w temp. 180°C przez ok. 40 minut.Źródło: Twoje Imperium