Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kalarepa faszerowana kurczakiem"
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 554
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 54
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 31
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 554
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 54
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 31
Składniki
Obrane kalarepki przekrajam i wydrążam. Wrzucam je z jedną marchwią na zagotowaną wodę z solą i vegetą. Gotuję 20 min. Wyjmuję, wywar zachowuję.
Ogórki, pieczarki, marchew, czosnek ścieram na tarce o grubych oczkach. Kapustę szatkuję, przelewam wrzącą wodą. Środki kalarepki kroję w słupki.
Podsmażam pieczarki, pokrojone w kostkę mięso i czosnek. Dodaję warzywa, duszę chwilę, podlewając wywarem. Dodaję kapustę, bazylię, keczup, chwilę smażę, przyprawiam.
Kalarepki faszeruję, ozdabiam gotowaną marchwią. Pozostały farsz wykładam do wysmarowanego masłem i posypanego serem naczynia żaroodpornego. Lekko wgniatam w niego kalarepki. Posypuję serem, zapiekam 15 min w 190C.
Delikatna, zapiekana, na warzywnej pierzynce. Jadwiga Smolińska z KoronowaŹródło: Kobieta i życie