Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kalafiorowe „leczo”"
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 289
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 140
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 4961
Bardzo smaczny, kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie posypany p...
Odsłon: 2333
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 289
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 140
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 4961
Bardzo smaczny, kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie posypany p...
Odsłon: 2333
Składniki
Mrożone różyczki kalafiora wrzuć na osolony wrzątek. Gotuj około 10 minut. Wyjmij na sito, pozostaw do osączenia. Cebulę obierz, pokrój w piórka. Umyty strąk papryki pozbaw nasion, pokrój na nieduże kawałki. Posiekaj miąższ umytych pomidorów.
Na patelni rozgrzej olej, przesmaż cebulę. Wrzuć paprykę i pomidory, dodaj kalafior. Całość chwilę razem ogrzewaj. Jajka rozkłóć, dopraw solą oraz pieprzem, zalej na patelni. Smaż, mieszając, aż jajka się zetną. W razie potrzeby raz jeszcze dopraw do smaku.
czas ok. 30 min; porcja – 240 kcal, cena 2,50 złŹródło: Świat kobiety