Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kalafiorowe curry"
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 169
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 25
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 107
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 440
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 169
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 25
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 107
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 440
Składniki
Wędlinę pokrój w kostkę. Marchewki obierz, opłucz, potnij w plasterki. Kalafior oczyść, opłucz, podziel na różyczki. Warzywa gotuj je 4–6 minut w posolonej wodzie. Orzechy zrumień na rozgrzanej patelni bez tłuszczu, wystudź. Kalafior odcedź, osącz. Ryż ugotuj na sypko w posolonej wodzie.
Masło stop w garnku. Oprósz curry i mąką, krótko zasmaż. Dolej bulion drobiowy oraz śmietanę. Wrzuć marchewkę, gotuj 5 minut. Po tym czasie dołóż różyczki kalafiora, groszek i wędlinę. Gotuj dalej 3 minuty.
Pod koniec potrawkę przypraw solą, pieprzem oraz curry w proszku. Gotowe curry serwuj z ryżem. Danie udekoruj posiekanymi orzechami laskowymi i ew. oprósz curry.Źródło: Tina